Rampa Isıtma Nedir?

Eylül 4, 2020

Yaya ve araç güvenliği için günümüzde yollarda buzlanmayı önlemek için tuz veya kimyasal katkılar kullanılmaktadır. Bu bileşenler zamanla asfalt veya betona zarar vermekte onarımları ise pahalıya çıkmaktadır. Bu uygulama sırasında işçilik ve kimyasal maliyetlerini göz önüne alırsak hiçte ucuz bir yöntem olmamaktadır. İnsan faktörünün girdiği noktalarda ise hata ve yanlış uygulama çoğu zaman sonuç vermemektedir.

Gelişen teknoloji ile son 25 yılı aşkın süredir firmamız tarafında ülkemizde 1000 nin üzerinde rampa ve yol ısıtma sistemi uygulanmış veya mühendislik hizmeti verilmiştir. Yapılan bu uygulamalarda yolun altına yerleştirilen ısıtıcı kablolar yolun üzerine yerleştirilmiş olan sensörler sayesinde otomatik olarak kontrol edilmektedir. Bu sensörler kar yağışını veya buzlanma riskini algılayarak sistemin doğru zamanda en kısa sürede çalışmasını sağlamaktadırlar.

Ülkemiz iklim şartları düşünüldüğünde karla kapla gün sayısı fazla olan pek çok şehrimiz olduğunu ifade edebiliriz. Bu durum karlı günlerde araç kullanmayı ve kontrol etmeyi zorlaştıran nedenler arasında yer almaktadır. Olumsuz hava şartları gerek evinizde gerekse de iş yerinizde sorun yaşamanıza neden olabilir. Karla kaplı zemin aracın kontrol edilmesini güçleştirebilir yada rampa çıkmanıza engel olabilir.

İşletmeler depo yada yükleme alanlarında bulunan rampalarda kış aylarında karla kaplanan zemin dolayısıyla zorluklar yaşayabiliyor. Bu zorlukların aşmak için rampa ısıtma sistemleri sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor. Rampa ısıtma sistemi sayesinde araçların karla kaplı olmayan bir alanda hareket etmesi sağlanıyor ve günlük işlemlerin sorunsuzca sürdürülmesi gerçekleşmiş oluyor.

Karlı günlerde rampalarda meydana gelen buzlanma iş sağlığı ve güvenliği açısından da risk oluşturuyor. Bu durumun önüne geçmek adına rampa ısıtma sistemleri kullanarak her türlü hava şartlarına rağmen tüm operasyonlarınızı sorunsuzca gerçekleştirmeniz için uygun ortamları sağlamış olursunuz. Rampa ısıtma sistemleri rampa üzerine yerleştirilir ve asfalt veya betonun 4-10cm altında kalacak şekilde konumlandırılır. Üzerine dökülen asfalt veya beton malzeme kullanımını herhangi bir şekilde etkilemez. Kullanımı tam otomatik olarak gerçekleşir. Sistem üzerinde dijital sıcaklık ölçer bulunur. Bu sayede havanın karlı olması yada buzlanma için uygun sıcaklık değerinde olması fark edildiği anda sistem otomatik olarak devreye girer ve rampa ısıtma işlemi başlamış olur. Hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte sistem otomatik olarak devreden çıkarak tasarruf moduna geçiş yapar.

Hastane, fabrika, okul yada evlerin garaj girişlerinde sıklıkla kullanılan rampa ısıtma sistemi sayesinde yaşanması muhtemel birçok olumsuz durumunda önüne geçilmiş olur. Sadece araçlar için değil yayalar içinde sıklıkla kullanılan alanlarda da tercih edilmektedir. Böylelikle buzlanma nedeniyle yayaların kayarak yaralanmasının da önüne geçilebilir.

Rampa ısıtma sistemi tarafından sürecin tamamı otomatik olarak kontrol edildiğinden dolayı kullanımı için zaman veya personel gerektirmez. Hava şartlarının buzlanma için yeterince soğuk olmadığı fark edildiğinde ise sistem devreden çıkarak ısıtma işlemini sonlandırır. Özellikle gece saatlerinde başlayan kar yağışları ve don olayları için otomatik olarak çalışan sistem sabah saatlerinde zemin üzerinde buz oluşmasını engellemiş olarak sizleri karşılar.

Alanında uzman mühendislerin bir arada çalıştığı Form Mühendislik ülkemizin yükselen değerleri arasında yer alıyor. Geçmişten günümüze edindiği bilgileri birikimli olarak ilerletmeye hassasiyetle yaklaşan Form Mühendislik günümüz teknolojilerini sizlerle buluşturuyor. Üretim alanında pek çok kurumsal firmanın çözüm ortaklığını sürdüren Form Mühendislik gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkatleri üzerine çekiyor.